"O cană de fericire" pentru copiii cu dizabilităţi. Campania este sprijinită de prezentatoarele Digi24 Oradea

Data publicării:
cana aburin da2

Într-o căsuţă din lemn din centrul oraşului, vedetele Digi24 Oradea oferă vin fiert, ceai, gustări tradiţionale, dar şi diverse obiecte pe care orădenii să le dăruiască de sărbători celor dragi.

"E o mare bucurie să poți să faci un dar unui necunoscut în luna decembrie. Știm că banii vor ajunge într-un loc în care este nevoie de ei: înspre copii cu dizabilități", spune Ana Maria Georgescu, prezentatoare Digi24 Oradea.

Faţă de anii precedenţi, orădenii cunosc mult mai bine campania şi au venit special să cumpere câte "o cană de fericire".

"E o ocazie foarte bună să faci un gest nobil de sărbători. Spre surprinderea noastră vânzările au mers foarte bine: am reușit să vindem în jur de 200 de căni cu vin, cu ceai cald și cu ciocolată caldă. Nu ne-am așteptat să fie atâta lume și mă bucur tare mult că am putut să dăm o mână de ajutor", a completat Yvette Mîrza, prezentatoare Digi24 Oradea.

În acest eveniment au fost implicaţi şi bloggeri oradeni, care au început cu săptămâni în urmă promovarea campaniei caritabile.

"Am hotărât să îi ajutăm cu promovarea pe toate mediile social-media, pe instagram, pe twitter, pe facebook, ca să ajungă mesajul la cât mai multă lume și să ajungă să bea o cană de vin fiert, de ciocolată caldă sau de ceai", a precizat Bogdan Bocșe.

Vizitatorii s-au bucurat că pot contribui la strângerea de fonduri.

"Este demn de admirat că acești oameni au avut inițiativa să facă un asemenea lucru."

"O idee foarte bună, e o necesitate a societății noastre ca cineva să se ocupe de copii neajutorați."

Atmosfera sărbătorilor a fost creată de un grup de colindători.

Campaniei i s-au alăturat zeci de voluntari de la cluburile Rotaract Oradea, Rotary şi Interact. Toţi banii adunaţi vor fi donaţi copiilor cu dizabilităţi. Încă din prima zi voluntarii au strâns 2500 de lei din vânzări. Organizatorii şi-au propus să strângă 20 de mii de lei pentru echiparea unei săli de terapie.

"În fiecare an alegem o altă cauză pentru că dorim să putem ajuta de fiecare dată cât mai multe persoane. Anul acesta am început o colaborare cu Centrul pentru Educație Incluzivă nr. 1 Oradea - dorim să ajutăm la echiparea unei camere senzoriale care va ajuta la dezvoltarea unor copii care suferă de diverse dizabilități", explică Ligia Oală, coordonatoarea proiectului.

Proiectul este la a şasea ediţie, iar motto-ul evenimentului din acest an este „Ei vor o şansă la normalitate, noi nu putem rămâne nepăsători. Susţine educaţia copiilor cu dizabilităţi". 

Până pe 22 decembrie, orădenii pot trece pe la căsuţa caritabilă. O cană de plastic cu vin costă 9 lei, iar cei care vor să bea vin din cana de porţelan şi să o ia acasă trebuie să plătească 25 de lei.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri