Sari la conținut

O construcţie ilegală de pe domeniul oraşului, demolată de Primăria Oradea

O clădire ridicată fără autorizaţie pe un teren aflat în proprietatea oraşului a fost demolată, vineri, de Primăria Oradea. Casa se afla în Cartierul Tineretului şi ocupa un drum public și două parcele de teren, destinate construirii unor case.

4

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, în casă locuia o familie cu trei copii minori. Însă construcţia nu avea nicio autorizaţie şi, spun edilii, ocupa ilegal un teren din domeniul public şi privat al oraşului.

„Primăria municipiului Oradea, prin departamentele sale, a invitat în mai multe rânduri familia fie să participe la licitația publică de atribuire prin concesiune a unui teren în Cartierul Tineretului, fie să depună dosar în vederea obținerii unei locuințe sociale, însă persoanele nu au colaborat cu autoritatea administrației publice locale”, se arată într-un comunicat al Primăriei orădene.

Din acest motiv, primarul oraşului a dispus în 2014 demolarea construcţiei. Dispoziţia a fost atacată în contencios administrativ de către cel care a ridicat casa. Anul trecut, prin decizie definitivă, Curtea de Apel Oradea a dat dreptate autorităţilor locale.

Potrivit legii, cheltuielile de demolare și transport a resturilor rezultate din demolare vor fi suportate de către persoana vinovată.

“Primăria municipiului Oradea are în vedere desființarea în viitor și a altor construcții edificate nelegal pe raza sa administrativ-teritorială și totodată atrage atenția cetățenilor despre necesitatea respectării legii, respectiv avertizează că nu va ezita să demoleze construcțiile realizate fără autorizație ori pe domeniul public sau privat al municipiului Oradea”, atrag atenţia autorităţile.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Primăria Oradea

Pe aceeași temă