Sari la conținut
News Alert

O femeie a murit după ce a fost lovită de un camion, în timp ce traversa regulamentar centura Oradei

Primul accident s-a petrecut pe şoseaua de centură, în jurul orei 10. O femeie de 82 de ani a fost accidentată mortal în timp ce traversa regulamentar, pe trecerea de pieton, în apropiere de Gara Ioşia. Un autotren al cărui şofer nu a observat-o a lovit-o în plin. O adolescentă de 15 ani, care se afla lângă victimă, a reuşit să fugă din faţa camionului.

"A fost verde și am vrut să trec drumul, iar bătrâna când a venit mașina a luat-o din plin", spune fata.

"A târât-o de la trecere până aici, fără urme de frânare, fără nimic", confirmă un martor.

"Nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric care era în funcțiune și nu a acordat prioritate de trecere pietonului care traversa regulamentar pe culoarea verde a semaforului", a declarat inspectorul principal Alin Gherman, de la Poliția Rutieră Bihor.

Şoferul autocamionului înmatriculat în Ungaria i-a contrazis pe poliţişti: "Femeia avea roșu, eu aveam verde. Am văzut că era nesigură, am tras de volan, dar în acel moment a intrat și ea pe carosabil, ca și cum ar fi sărit în fața mea."

Trei ore mai târziu, tot pe centura Oradei, un camion a lovit frontal o dubiţă încărcată cu butelii.

Într-un alt accident grav, petrecut duminică dimineaţă, au murit trei tineri. Unul dintre ei, un orădean de 28 de ani, a provocat tragedia după ce, fără a avea permis, a încercat o depăşire. A lovit un alt autoturism, din care au murit două persoane.

reporter: Claudiu Mihuț
operatori: Monica Pop, Robert Rezmuves

editor web: Adrian Laboş