Sari la conținut

O nouă generaţie de absolvenţi de Medicină, la Oradea

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, și cel al Educației, Liviu Pop, au participat luni dimineața la cursul festiv al absolvenților Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea. Bodog le-a transmis celor prezenți că va organiza o bursă a locurilor de muncă pentru cei care abia au absolvit, iar rezidenților le-a promis că în continuare își vor primi bursele.

Peste 2000 de persoane au participat luni dimineața la cursul festiv al al absolvenților Facultăţii de Medicină și Farmacie din Oradea. Printre ei, fostul decan al facultății, actualmente ministru al Sănătății, Florian Bodog, și Liviu Pop, cel care ocupă fotoliul de ministrul al Educației în noul Guvern.

Evenimentul a avut loc în Sala Sporturilor din oraș, care s-a dovedit a fi neîncăpătoare.

Florian Bodog le-a transmis celor prezenți care sunt planurile statului pentru cei care abia au ieșit de pe băncile școlii.

"Începând din acest an, după sesiunea de examen de specialitate, voi organiza o sesiune națională de ocupare de posturi, adunând posturile de la toate spitalele din România. Toți absolvenții facultăților de medicină și toți absolvenții cursurilor de specializare să poată să își găsească un loc de muncă acasă pentru că formăm specialiști pentru români."

"Sunt sigur că acest efort pentru desăvârșirea pregătirii nu se oprește aici pentru mulți dintre dumneavoastră; urmează rezidențiatul, etapă care vă desăvârși pregătirea ca specialiști. Vă doresc mult succes și la acest important examen din viața dumneavoastră", le-a transmis absolvenţilor Liviu Pop, ministrul Educației.

Tinerii absolvenţi îşi fac planuri pentru perioada care urmează.

"Urmează să mă pun la învățat pentru că în septembrie urmează licența, iar în noiembrie - examenul de rezidențiat."

"Mă gândesc să merg cu niște burse în străinătate sau să mă mut acolo, depinde ce oportunități mi se oferă."

Florian Bodog a discutat și despre bursele rezidenților, care vor fi plătite în continuare, susţine ministrul Sănătăţii: "Vom promova o ordonanță care va clarifica acest aspect, însă ceea ce este semnal și mesaj pentru rezidenți este că își vor primi în continuare bursele."

Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea are în prezent peste 2700 de studenți și 275 de cadre profesorale.

Reporter: Bianca Firezar
Operatore: Norbert Hegedus

Pe aceeași temă