Sari la conținut
News Alert

O orădeancă a devenit campioană la magie mentală, alături de soţul său austriac

A renunţat la cariera din domeniul bancar, pentru a citi gândurile oamenilor. Este povestea unei tinere din Oradea care şi-a urmat soţul austriac şi în plan profesional. În urmă cu patru ani, lângă Lucca, Anca Lucian şi-a descoperit vocaţia de suflet: magia. Alături de soţ, cunoscut iluzionist din Austria, la 32 de ani, Anca a devenit campioană europeană la magie mentală.

Anca şi Lucca locuiesc în Viena, oraşul în care s-au şi cunoscut, iar de patru ani fac echipă. El era magician de 20 de ani. În 2015, au devenit vicecampioni mondiali la magie mentală, iar acum au reuşit să urce pe primul loc al podiumului în cadrul Campionatului European din Blackpool, Anglia.

"Juriul a fost format din 7 membrii internaţionali şi doar dacă ai un anumit număr de puncte poţi să obţii locul întâi. Şi chiar dacă eşti cel mai bun din competiţie, dacă nu ai cele mai multe puncte, obţii locul 2 sau dacă nu ai măcar 70 de puncte, obţii locul 3. Pentru prima oară s-a acordat titlul de campion, locul întâi la magie mentală", povesteşte Anca Lucian, campioană europeană la mentalism.

Cei doi au prezentat în faţa publicului un număr de magie în care Anca, legată la ochi, reuşeşte să "citească" gândurile reprezentanţilor publicului care stăteau cu spatele şi să definească mai multe obiecte.

"În spatele iluziei se ascund ore şi ore şi zile şi ani întregi de muncă. Acest titlu de campioni europeni este încununarea eforturilor noastre din ultimii ani. Am plâns şi când am aflat că am câştigat şi când am văzut că juriului i-a plăcut numărul nostru de magie."

Tatăl Ancăi, Ioan Lucian, povesteşte că tânăra a fost încă din copilărie atrasă de lumea artistică, mai ales că a făcut dans de performanţă mai mulţi ani.

"Încet, încet, Anca a prins drag de ce făcea Lucca, el era deja un profesionist, era campionul Austriei la mentalism, şi a mers până într-acolo încât a renunţat la activităţile ei profesionale şi s-a dedicat cu totul magiei. Sunt mândru, vă daţi seama, este o mândrie pentru mine, pentru că o văd că este fericită."

Colegii de breaslă, cu experienţă în domeniu, spun că reuşita Ancăi este impresionantă, întrucât nu este uşor să ajungi la competiţii internaţionale şi, pe deasupra, să câştigi premiul cel mare. Aceştia consideră că în spatele numerelor de magie nu stă doar talentul, ci şi multă muncă.

"Drumul către un campionat european sau chiar mondial, care se ţine o dată la trei ani, este foarte lung şi anevoios, deoarece în toată perioada asta trebuie să participi la o grămadă de concursuri organizate în diferite ţări. Cred că a reuşit să-şi depăşească nişte frici, emoţii, nu ştiu cum e ea cu partea de stat pe scenă, dar s-a descurcat absolut grozav", spune Bianca Oniţa, magician.

"Vorbim o dată de magie pe care o facem publicului, care are alte obiective, alte criterii, şi o dată magia pe care o adresăm concursului, care este un pic mai dificilă pentru că trebuie să păcăleşti un juriu format din 13 magicieni şi nu orice magicieni, sunt cei mai buni din lume. E enorm de multă muncă", este de părere şi Eduard Maliţa, magician.

Anul viitor, Anca şi Lucca vor participa din nou la Campionatul Mondial, care va avea loc în Coreea de Sud.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă
Sursă foto: Facebook Anca Lucian