O pacientă infectată cu AH1N1 a murit la Spitalul Municipal din Oradea. Virusul gripei porcine a dus la complicaţii pe fondul unor afecţiuni grave

Data publicării:
salon de spital

Medicii spun că în urmă cu o lună pacienta a fost transferată de la Spitalul de Pneumoftiziologie la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal din Oradea. Prezenta complicaţii respiratorii severe, aşa că a fost ţinută sub observaţie aproape o lună. Medicii spun că suferea de mai mult timp de boli grave.

"Pacienta prezenta o serie de comorbidităţi, pentru care a fost tratată cu medicaţie imunosupresoare, fond pe care a contactat această infecţie cu virusul AH1N1", spune dr. Sebastian Dobjanschi, medic primar ATI la Spitalul Municipal din Oradea.

Se pare că pacienta a contractat virusul în familie. În momentul internării femeii, mai multe rude ale acesteia aveau simptome ale gripei. Medicii spun că în cazul bolnavei, imunitatea era scăzută din cauza tratamenului pe care îl urma pentru alte boli de care suferea, aşa că virusul a dus la complicaţii severe.

"A făcut complicaţii, insuficienţă hepatică, accident vascular cerebral, în final decedând", confirmă dr. Dobjanschi.

Acesta este al doilea deces înregistrat în Bihor, din cauza gripei porcine. În februarie, o altă Femeie a murit în spitalul municipal din Oradea după Ce a fost infectată cu virusul AH1N1. Medicii spun că gripa porcină debutează ca o viroză obişnuită, cu febră mai mare de 38 de grade, însoţită de frisoane şi dureri de cap, tuse şi strănut. La persoanele care nu au alte afecţiuni, boala poate fi tratată şi acasă, fără probleme.

"Vârstele extreme - copiii, bătrânii, femeile gravide şi cei care au alte efecţiuni - tensiune, cardiopatii, obezitate - la aceştia pot să apară unele complicaţii, care pot să ducă în final, la deces", susţine dr. Lucia Mihalache, medic primar boli infecţioase

Aceste persoane pot fi imunizate gratuit, de medicul de familie, la începutul sezonului rece. Vaccinul antigripal din acest an oferă protecţie pentru virusul AH1N1.

reporter: Nicoleta Farcaş
operator: Gabor Szilagyi
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri