O stradă din Oradea, transformată în râu. Torenții au săpat șanțuri de doi metri adâncime

Data publicării:
inundatie podgoria

Luni după-amiază, o ploaie puternică a transformat Strada Podgoriei din Oradea într-o albie de râu. Drumul de pământ a dispărut sub apă, după ce șanțurile și au fost înfundate.

"S-a înfundat tot șanțul; aici a fost un pod, podul cam aproape diametru s-a înfundat! A dus tot drumul."

Torenții au spălat pământul și au săpat șanturi adânci de doi metri pe mijlocul străzii, acolo unde acum o lună a fost introdusă rețeaua de apă.

"- Cât de adânci sunt șanțurile ?
- Sunt unde e și doi metri! Poate nu au bătucit bine muncitorii nisipul și ploaia l-a spălat."

"Lucrarea pe strada menționată nu este recepționată de compania de apă fapt pentru care antreprenorul o să fie somat să o aducă la starea inițială", spune Renata Tripa, responsabil în cadrul Companiei de Apă Oradea.

imagini: Facebook/Mary Dalia

Mașinile nu mai pot urca pe drumul distrus, iar locuitorii din zonă sunt obligați să își lase autoturismele departe de casă.

"E teroare, nu se poate circula. Acolo dacă va cădea un om bătrân sau un copil, este teroare."

Șuvoaiele au intrat în curțile și grădinile oamenilor, iar apa din fântâni nu mai este potabilă. "Toată apa asta intră în grădină nu are nicăieri o scurgere. Nu există un canal prin care să se elimine această apă."

imagini: Facebook/Angela Tod

Ploile din ultimele zile au provocat probleme în Oradea și în tot Bihorul.

Alin Sas, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Oradea: "Am avut un număr de de 286 de apeluri prin dispecerat privitoare la inundarea străzilor subsolurilor și chiar proprietăților."

Căpitan Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt ISU Crișana: "În ultimele 24 de ore pompierii militari bihoreni au intervenit în municipiul Oradea și alte 10 localități acținând cu 16 autospeciale, 9 autocamioane de intervenție și 27 de motopompe."

Meteorologii spun că ploile se vor opri la jumătatea săptămânii, dar vor reveni duminică.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri