Sari la conținut

Oamenii legii, la datorie de Sărbători

Oamenii legii vor fi la datorie pe toată perioada sărbătorilor de iarnă. Poliţiştii şi jandarmii se vor afla în mijlocul cetăţenilor, în locurile aglomerate şi în staţiunile montane unde vor supraveghea pârtiile şi traseele turistice. La rândul lor, pompierii atrag atenţia asupra suprasolicitării instalaţiilor electrice, în timp ce poliţiştii de frontieră au luat măsuri pentru evitarea aglomeraţiei în punctele de graniţă.

200 de poliţişti bihoreni sunt prezenţi, în zilele de sărbătoare, în locurile aglomerate, dar şi în trafic, cu aparatele radar. Oamenii legii le recomandă bihorenilor să aibă un comportament preventiv şi să fie atenţi cu bunurile pe care le deţin.

Comisar-şef Alin Haniş, şeful Poliţiei Bihor: "Ar fi indicat să-şi asigure locuinţele cu sisteme de închidere, să nu permită unor persoane necunoscute intrarea în locuinţă, să nu folosească şi să nu deţină obiecte pirotehnice - este infracţiune."

Şi cei care se vor aventura pe crestele montane sunt rugaţi să se echipeze corespunzător şi să nu se abată de la traseele marcate. Jandarmii se vor afla în toate cele trei posturi montane, dar şi în localităţi, la evenimentele publice, unde vor asigura liniştea şi ordinea publică.

Maior Ioan Bogdan, şeful Jandarmeriei Bihor: "Noi recomandăm turiştilor şi amatorilor sporturilor de iarnă să solicite informaţii vizavi de pârtii, de starea lor. Menţionăm că, pe perioada de iarnă, majoritatea traseelor sunt închise, foarte puţine sunt deschise, de aceea trebuie să se informeze de la colegii noştri."

La rândul lor, pompierii atrag atenţia celor care au folosesc diverse sisteme de iluminat să nu suprasolicite instalaţiile electrice, întrucât există riscul producerii unor incendii.

Colonel Sorin Caba, şeful ISU Crişana: "Un prim sfat pe care pompierii militari îl transmit cetăţenilor este acela de a nu suprasolicita aceste instalaţii, pe deoparte, respectiv de a le verifica cele pe care le-au achiziţionat şi a nu folosi acele instalaţii improvizate."

Cât priveşte traficul la graniţa româno- ungară, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au precizat că s-au luat toate măsurile necesare pentru a fi evitată aglomeraţia. În cele 11 vămi cu Ungaria din zona de responsabilitate a ITPF Oradea sunt deschise toate arterele de circulaţie.

Chestor Marin Bondar, şeful ITPF Oradea: "Am asigurat personal şi vom asigura personal pentru a avea tot timpul deschise toate arterele de circulaţie. Am hotărât că în momentul în care vom avea aglomeraţie, să facem în aşa fel încât să dirijăm traficul prin toate cele 11 puncte."

Reporter: Anca Deac
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş