Oamenii străzii, adunaţi de Poliţia Locală

Data publicării:
oamenii strazi Politist local

Frigul din ultimele zile a găsit pe străzile din Oradea peste 100 de persoane fără adăpost. Sunt permanent în pericol, deşi încearcă să se încălzească în preajma magistralelor de apă caldă. Ca să nu îngheţe, poliţiştii locali îi scot din adăposturile improvizate şi îi trimit la adăpostul de noapte. Sutele de kilograme de gunoaie rămase în urma lor sunt adunate apoi de lucrătorii de la salubritate.

După-amiaza şi spre seară, când oamenii străzii se adună în adăposturile improvizate din mai multe zone ale Oradei, poliţiştii locali trec la acţiune. Îi identifică pe toţi cei fără locuinţă, în iau în evidenţă şi îi trimit la azilul de noapte.

"În urma acţiunilor întreprinse de către Poliţia Locală, persoanele fără adăpost sunt duse la azilul de noapte de pe strada Gutenberg unde li se oferă condiţii şi o masă caldă", susţine Monica Ambro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Oradea.

"Au ajuns în acest an aproximativ 60 de persoane aduse de Poliţia Locală. Noi i-am primit, le-am făcut igienizare, deparazitare şi, în limita posibilităţilor, le-am oferit haine", completează Gheorghe Junc, consilier, Administraţia Social Comunitare Oradea.

După ce un microbuz îi transportă pe cei fără adăpost la azilul de noapte, firma de salubritate curăţă locurile în care aceştia au adunat sute de kilograme de gunoaie.

"Nu, nu este bine deloc ce e aici, tot ce adună oamenii aici."

"Nu e pe termen lung că oricum vin înapoi. Vedeţi ce mizerie adună."

"E foarte bine treaba acesta; trebuia făcută mai demult!"

Azilul de noapte din Oradea are o capacitate de 50 de locuri. Mulţi din cei care sunt aduşi refuză să rămână pe perioada iernii şi preferă să se întoarcă în adăposturile improvizate.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri