Oamenii străzii din Oradea, îndrumați de Poliția Locală spre Adăpostul de Noapte

Data actualizării: Data publicării:
politia locala oamenii strazi Oradea 121218
foto: Direcția de Asistență Socială Oradea

Autoritățile din Oradea și Poliția Locală au pornit în această perioadă în căutarea persoanelor fără adăpost din oraș. Pentru că temperaturile au scăzut în timpul nopții sub limita înghețului, oamenii străzii au fost sfătuiți să se îndrepte spre Adăpostul de Noapte din oraș. Pe lângă locuri de cazare, acesta oferă îmbrăcăminte curată, activități de socializare și consiliere psihologică.

politia locala oamenii strazi Oradea 121218
foto: Direcția de Asistență Socială Oradea

Polițiștii locali îi caută pe cei fără adăpost împreună cu angajații Serviciului Prevenirea Marginalizării Sociale din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea. Cei vizați primesc fluturași informativi cu serviciile oferite de Adăpostul de Noapte de pe strada Gutenberg, numărul 8.

“Cei care ajung aici, beneficiază de cazare în cele 2 corpuri de clădire si cele 5 containere din incinta Adăpostului, dotate cu duşuri şi grupuri sanitare, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, îmbrăcăminte curată şi, nu în ultimul rând, sprijin pentru depăşirea acestei perioade dificile din viaţa lor”, a transmis Consuella Govor, purtătorul de cuvânt al Direcției de Asistență Socială Oradea.

Peste zi, în Centrul Comunitar Gutenberg, aflat la aceeaşi adresă, în cadrul unui protocol de colaborare cu Asociaţia Smiles, oamenii străzii beneficiază de activităţi de socializare. Aici eiu își pot sărbători ziua de naştere, pot viziona filme şi documentare şi beneficiază de consiliere psihologică, suport în găsirea unui loc de muncă și sprijin pentru obţinerea actelor de identitate şi stare civilă.

„În vara acestui an, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, Adăpostul de Noapte a fost reabilitat şi dotat cu obiecte din oţel inoxidabil, de uz intens”, au precizat reprezentanții Direcţiei de Asistenţă Socială.

Autoritățile le transmit celor care cunosc persoane fără adăpost să le semnaleze situația la numărul de telefon al Dispeceratului Poliţiei Locale 0259-969 sau la numărul de telefon non-stop 0359/466.666 al Adăpostului de Noapte.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri