Sari la conținut

Ofertă de 1 Martie. Mărţişoare pentru toate gusturile

Mărţişoare pentru toate gusturile şi pentru orice buget. Aşa sună oferta din acest an pentru 1 martie din Oradea. Puteţi opta pentru mărţişoare inedite, înglobate într-o carte, sau puteţi alege cele hand-made, pictate manual de artişti plastici.

"Trebuia să venim cu ceva în întâmpinarea așteptărilor oamenilor în această perioadă, să intrăm într-o tradiție a mărțișorului. La început, fiind ceva inedit, am întâmpinat puțină reticență. Acum lumea a început să vadă, să se prindă și a început să fie receptivă", explică Otniel Vereş, directorul unui salon de carte.

Cărțile au fost dichisite cu ață albă și roșie și au atașate câte o felicitare.

"Au fost două criterii de selecție. Una, poate cum este de așteptat, unul a fost prețul. Am încercat să oferim o gamă care să cuprindă la prețuri modice de 2, 3 lei până la 30 de lei. Al doilea a fost criteriul valoric. S-a făcut o selecție din literatura universală. Deci preponderent beletristică."

"E mai interesant decât un mărțișor și plus, îl poți păstra mai mult timp", spune un client. "Mi se pare foarte interesantă ideea de a lansa cartea ca un simbol al spiritualității și al iubirii", a remarcat altul.

"Tradiționalul mărțișor este ceva foarte comun, motive ca flori, frunze, știu eu ce. O carte reprezintă un univers deschis. O carte conține și un mesaj interior", spun un alt client.

O altă variantă pentru cei care doresc să ofere mărțișoare speciale celor dragi sunt cele handmade, gravate sau pictate. Acestea costă între 9 și 25 de lei.

"O mare parte din ele sunt realizate cu tehnica decupaj, iar celelalte pictate. Acestea câteva sunt pictate. Noutățile de anul acesta sunt cele cu motive tradiționale și cele inspirate din natură. Acelea inspirate din natură au, de fapt, amprenta florii, amprenta firului de lavandă și mai mult decât atât, au și danteluța croșetată manual", spune Anamaria Capotă, artist handmade.

"Sunt foarte frumoase. Au aspect comercial foarte frumos. Sunt deosebite față de altele", spune un cumpărător.

În acest an, în Oradea, autorităţile locale au aprobat amplasarea a 60 de standuri stradale de vânzare a mărţişoarelor. Acestea sunt situate în cartierele orădene, dar şi pe corso şi în Piaţa Unirii.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiță