Ofertă record la bursă. Angajatorii au oferit peste 1.700 de joburi vacante la bursa locurilor de muncă

Data publicării:
bursa

De profesie inginer energetician, Alin Sărăcuţ este proaspăt ieşit de pe băncile facultăţii. Tânărul îşi caută un loc de muncă încă din vară, dar fără succes.

"Cel mai important pentru mine momentan este să-mi fac vechime, pentru că peste tot se cere, dar eu nu am unde să-mi fac. Şi ca şi voluntar m-aş duce", recunoaşte tânărul. 

În aceeaşi situaţie au fost alte câteva sute de tineri care au încercat să-şi găsească joburi în domeniul pe care l-au studiat.

"Chiar dacă târgul a început de o oră, pe la standurile angajatorilor au trecut câteva sute de persoane care vor să se angajeze. Cele mai multe îşi caută un loc de muncă care este stabil, dar şi bine plătit", a relatat Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

""Să pot să profesez în continuare ca şi consilier juridic şi la anul să pot da şi examenul de barou.""

"Nu sunt pretenţioasă, dar aş dori ceva care să pot pune în valoare ceea ce am învăţat."

"- Sunt pretenţioşi absolvenţii când vine vorba de un loc de muncă?
- Cu siguranţă, posturile necalificate sau de operator sunt lăsate mai la urmă în opţiunile lor", recunoaşte Anca Borţic, reprezentanta unei firme.

Cei peste 80 de angajatori prezenţi au pus la bătaie mai bine de o mie 700 de locuri de muncă vacante, din care 300 pentru cei cu studii superioare.

"Ducem o lipsă acută de personal, căutăm ingineri chimişti pentru derularea proceselor tehnologice şi, întrucât nu mai există operatori chimici şi cursuri nu se mai organizează, suntem nevoiţi să facem cursuri interne", spune Maria Babău, şef resurse umane.

Cele mai multe locuri au fost vacante în construcţii, industrie alimentară, auto, asigurări şi în domeniul medical. Paradoxal, deşi oferta a fost cea mai mare din ultimii ani, puţini şi-au depus CV-ul pentru o slujbă.

"Ne luptăm tot timpul pentru noi locuri de muncă, pentru crearea unor locuri de muncă, pentru salarii mai mari, dar pentru asta trebuie să tatonăm piaţa şi să ne dăm silinţa în căutarea unui job", este de părere Csaba Bekesi, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor.

Cei care au trecut testul primei întâlniri cu reprezentanţii companiilor prezente la bursă vor fi chemaţi ulterior la interviuri.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri