Oglinzi ce nu arată realitatea, paturi cu mii de cuie şi aparate care cântă fără a fi atinse, la Muzeul Iluziilor din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
muzeul iluziilor

Oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, un instrument la care poţi cânta fără să-l atingi şi aparate care îţi ridică, la propriu, părul din cap. Sunt doar câteva dintre exponatele unui Muzeu al Iluziilor care şi-a deschis porţile la Oradea. Unic în ţară, conceptul le permite curioşilor să descopere cum sunt create iluziiile. Până acum, sute de copii şi adulţi au pătruns în lumea magică a iluziilor.

Zecile de oglinzi au stârnit hohote de râs, dar fascinant pentru vizitatori a fost şi aparatul Van de Graaf care, datorită efectelor electrostatice, le-a ridicat copiilor părul în cap, la propriu.

Copiii au avut ocazia să vadă şi mingi care plutesc, să se aşeze pe un pat cu peste două mii de cuie sau să descifreze mecanismul iluziei cinematografice. Cel mai mult i-au încântat thereminul, un instrument la care au putut cânta fără să-l atingă.

Obiectele expuse în muzeu au scopul de-a le provoca inteligenţa celor care vor încerca să rezolve misterele din spatele iluziilor optice.

"Toate exponatele lui au legătură cu ştiinţa. Până la urmă acesta este şi motivul pentru care dorim să vină copiii, părinţii, profesorii: să promovăm împreună ştiinţa", a declarat Adrian Filpişan, reprezentantul Asociaţiei Astronomice Pluto.

Muzeul Iluziilor va fi deschis până pe 24 noiembrie, în Oradea, iar până acum peste trei mii de persoane şi-au rezervat bilete. Intrarea costă 13 lei.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri