Operațiunea "Plasatorii". Trei orădeni, judecați pentru falsificarea unor bancnote de 100 de lei

Data publicării:
bani 100 de lei

Unul dintre suspecți, un bărbat de 28 de ani este bănuit de poliţiştii BCCO Oradea că „la începutul lunii august 2013, împreună cu un alt orădean de 38 de ani, ar fi iniţiat şi constituit o grupare infracţională organizată, specializată în falsificarea şi punerea în circulaţie de bancnote contrafăcute, cu cupiura de 100 lei", se arată într-un comunicat al Poliției Bihor.

Al treilea suspect s-a implicat în acțiunile grupării din luna noiembrie, spun anchetatorii. În acest fel, a participat la falsificarea bancnotelor de 100 de lei.

„Există suspiciunea că, în perioada august - noiembrie 2013, grupul infracţional organizat ar fi plasat pe raza municipiului Oradea 144 de bancnote false", susțin polițiștii.

Ca să-i prindă pe cei trei, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Oradea - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor împreună cu procurorii DIICOT Oradea au făcut o percheziție în noiembrie 2013 și i-au ridicat pe cei trei. Suspecții au fost arestați, iar acum au fost trimiși în judecată.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei orădeni pot fi condamnați la cel mult 15 de ani de închisoare.

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri