Sari la conținut

Oportunităţi de afaceri cu o companie daneză

Unul dintre departamentele companiei daneze se ocupă de dezvoltarea de medicamente şi tratamentele pentru cancer. Vicepreşedinţii acesteia au vizitat Centrul Oncologic din Oradea, unde au declarat că intenţionează, printre altele, să facă teste clinice.

"Dânşii vin cu medicamente inovatoare în tratamentul cancerului, cel puţin în partea de oncologie medicală pe cancerul de sân, cancerul de pancreas, cu mortalitate ridicată şi pe o parte din bolile hematologice", explică Silviu Corbu, medic oncolog.

În domeniul protecţiei mediului, danezii intenţionează să încheie contracte cu ferma de porci din Palota.

"Am avut o discuţie preliminară, dar foarte interesantă cu domnii, referitor la posibile proiecte viitoare pe care am putea să le întreprindem", spune Robert Kassa, reprezentantul companiei Nutrientul.

"Am avut câteva întâlniri foarte bune, dar trebuie să ne întoarcem acasă şi, pentru că amândoi facem parte din managementul companiei, trebuie să discutăm oportunităţile de afaceri cu companiile subsidiare", a transmis Bo Haugaard, vicepreşedintele Lofberg Holding.

Aceste oportunităţi de afaceri au ca scop stimularea unor companii aeriene de a deschide curse de pe aeroportul din Oradea. În plan sunt curse către Paris, Frankfurt şi Malmo.

"Prima variantă: să poată să se opereze din vara acestui an. Cealaltă variantă, pe un termen mai îndelungat, ea mai necesită timp, probabil că din iarna acestui an să intre şi acea formă în aplicare", susţine Ştefan Luncan, reprezentantul companiei daneze.

Negocierile cu compania daneză nu sunt singurele în care sunt angrenaţi reprezentanţii aeroportului. Discuţii avansate sunt pentru destinaţii din Italia, Anglia şi Spania.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Gabor Szilagyi