Opt cazuri de infectare cu virusul A1 în Ungaria

Data publicării:
gripa ungaria

Potrivit autorităţilor sanitare din Ungaria, în ţara vecină s-a declarat epidemie de gripă pentru că într-o singură săptămână mai mult de 15 mii de persoane cu simptome de gripă au cerut ajutorul medicilor.

Dr. Lajos Ócsai, șeful compartimentului de epidemiologie al Autorității de Sănătate Publică Ungaria: "Săptămâna trecută în cazul a 8 persoane s-a confirmat prezența virusului A1, cel care este identic cu virusul care acum patru ani a provocat atâta panică."

În județul Hajdu-Bihar, aflat la granița cu România a fost confirmat doar un singur caz de gripă. Cele mai multe au fost raportate în partea de vest a țării și în zona Budapestei.

Dr. Zsuzsa Kohucs, șeful compartimentului de epidemiologie al ASP din județul Hajdú-Bihar: "Dacă privim rapoartele din Europa, atunci vedem că în primul rând în Spania, Portugalia și Franța se poate vorbi despre un număr mai ridicat de cazuri, decât în celelalte părți ale Europei."

Declararea epidemiei de grip nu i-a speriat pe locuitorii Ungariei. Unii s-au vaccinat, alţii au refuzat tratamentul ori au apelat la produse naturiste.

Din luna octombrie a anului trecut până acum în Ungaria au fost confirmate oficial 22 de cazuri de gripă.

reporter: Orsolya Nagy
imagine: Constantin Gheorghiță

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri