Sari la conținut

Opt orădeni la Jocurile europene de la Baku

Şase sunt componenţi ai echipei de polo Crişul Oradea, iar Georgiana Pantea, colega lor de club, va lupta pentru prima dată într-o competiţie internaţională la sambo. Cel de-al optulea sportiv orădean la Baku este judoka Larisa Florian, de la LPS „Bihorul".

„Sigur că ne mândrim pentru că demult clubul Crişul nu a avut europene o astfel de participare. Dacă o mai punem la socoteală pe Georgiana Pantea, de la sambo, suntem o delegaţie zic eu frumoasă la europene", consideră Ionel Bungău, directorul CS Crişul.

Dacă cele două sportive încă nu au debutat pe tatami, poloiştii au făcut-o cu dreptul. Tricolorii au învins Azerbaidjanul în primul joc din grupe, cu scorul de 9-6; cinci dintre goluri au marcate de jucătorii Crişului. Din păcate, evoluţia bună a acestora nu a putut împiedica înfrângerile din următoarele două jocuri, 5-10 cu Germania şi 3-18 cu Ungaria.

„Noi am bătut acolo cu 9-6 şi cel puţin şase goluri le-au marcat copiii noştri. Aş vrea acum să ne calificăm, să facem o figură cât mai frumoasă", îşi doreşte Bungău.

În ciuda celor două înfrângeri, poloiştii tricolori au acces mai departe, de pe locul trei în grupă. Vor întâlni însă în fazele eliminatorii Serbia, una din pretendentele la podium.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Robert Rezmuves

Pe aceeași temă