Opt orădeni vor reprezenta România la Campionatul Internațional de Dans Hip Hop din Las Vegas

Data publicării:
hip hop

În sala de la Casa Tineretului din Oradea, cei 8 tineri repetă de zor. Sunt cu gândul la campionatul găzduit de Las Vegas, care va avea loc în mai puțin de o lună. Pasionați de dans, unii recunosc că exersează mișcările și acasă.

"Eu vin la antrenamentele care le avem pe săptămână, plus uneori acasă mai repet dacă ceva nu îmi iese sau simt că trebuie să mai lucrez. Este ceea ce iubesc să fac", recunoaşte Alexandra Darjan, dansatoare.

De talentul lor și-au dat seama și membrii juriul de la Campionatul Național de Dans Hip Hop. Două minute de dans și marele premiu, de la categoria lor de vârstă a ajuns la orădeni.

"Coregafiile de pe locul I, II și III sunt niște coregrafii alese de jurați, în funcție de punctaje, iar ei au obținut cel mai mare punctaj din categoria lor. Ne ducem cu aceeași coregrafie îmbunătățită, cu cât intră mai mult în rutina lor cu atât este mai bine", spune Renata Veszi, coregrafă.

Tinerii care vor lua drumul Americii fac parte din Switch Crew, o trupă înființată în 2011, compusă din 19 dansatori cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani. Pentru ei cea mai grea încercare a fost situația financiară. Anii trecuți, colegii mai mici s-au calificat și ei pentru competiția din America, însă din lipsa fondurilor au fost nevoiți să renunțe. De această dată, părinții au pus mână de la mână în speranța că acest eveniment va fi o bună rampă de lansare pentru copiii lor. Pentru un singur dansator cheltuiala a ajuns la 2500 de euro.

"Toți se bucură pentru noi că am ajuns la un nivel atât de înalt și părinții ne susțin atât financiar, cât și moral și apropiații și prietenii se bucură pentru noi", spune Ștefana Todoran, dansatoare.

"Abia așteptăm să plecăm și ne pare ireal că am ajuns deja acolo și nu putem să credem că mergem", completează Lucian Halas, dansator.

Campionatul Internațional de Dans Hip Hop, organizat pentru al 15-lea an consecutiv, se va desfășura în perioada 6-13 august.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri