ORADEA. Aglomeraţie în prima zi de plată a impozitelor

Data publicării:
impozite

Ghişeele s-au deschis la ora 7:30, când au venit şi primii contribuabili. Nu i-a dezarmat nici măcar faptul că au avut de aşteptat la rând chiar şi o jumătate de oră.

"- Când credeţi că o să ajungeţi la ghişeu?
- Încă în 15.
- Vă plătiţi integral impozitul?
- Da, integral."

"- Stau de vreun sfert de oră.
- Aţi venit chiar din prima zi.
- Da, ca să ne luăm de o grijă. Noi, cei mai în vârstă suntem mai, cum să zic, mai corecţi aşa."

"- Ştiţi cu cât veţi plăti mai mult faţă de anul trecut?
- Nu ştiu că nu a mers internetul."

Ghişeele Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Oradea s-au deschis cu două săptămâni întârziere pentru că autorităţile locale au avut nevoie de timp ca să încheie anul fiscal 2015. Un alt motiv l-au reprezentat modificările aduse de Noul Cod Fiscal, care prevăd taxe şi impozite mai mari chiar şi cu 22% faţă de anul trecut.

"Până la această oră au trecut un număr destul de mare de persoane. Nu am reuşit să facem o evidenţă a lor pentru că ne-am preocupat de reucerea timpului de aşteptare, motiv pentru care am suplimentat numărul ghişeelor de la 7 la 9 ghişee", a explicat Sorin Iacob, directorul adjunct al Direcţiei Economice din Primăria Oradea.

Cei care vor să scape de cozi pot să-şi achite taxele şi impozitele online, pe site-ul primăriei Oradea. Pentru ceilalţi contribuabili, ghişeele sunt deschide de luni până joi, între orele 7:30 şi 18:00, iar vinerea, între 07:30 şi 15:00.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri