Sari la conținut

ORADEA. Aproape 1.000 de credincioşi la Mănăstirea Sfintei Cruci, de Adormirea Maicii Domnului

De Adormirea Maicii Domnului aproape o mie de credincioşi au luat parte la slujba de la Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea. A fost dublă sărbătoare, deoarece în această zi a fost sărbătorit și hramul lăcaşului de cult. Pelerinii au mers încă de dimineaţă ca să se roage Sfintei Maria pentru sănătate și iertarea păcatelor.

"Sute de credincioşi participă la slujba care are loc cu ocazia praznicului Adormirii Maicii Domnului, aici, la Mănăstirea Sfintei Cruci. Înainte însă să-şi găsească loc în mulţime, oamenii trec prin faţa icoanei Maicii Domnului ca să i se închine", a transmis Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

Aproape o mie de pelerini au profitat de vremea frumoasă şi au venit din tot judeţul la mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea. Au înălţat rugăciuni pentru ei şi pentru familii.

"Am venit să mă rog pentru familia mea, pentru sănătate", spune o femeie. "Să mă ajute Maica Domnului, pentru sănătate, pentru familie şi trebuie să avem încredere în dânsa să ne ajute", a spus altă enoriaşă.

"- Aţi venit să vă rugaţi?
- Da, pentru familie, pentru noi, pentru sănătate şi pentru toate cele bune şi pentru tot poporul."

Un sobor de preoţi a oficiat slujba din ziua Adormirii Maicii Domnului.

Mănăstirea Sfintei Cruci este primul aşezământ monahal ortodox din Oradea. Anual, peste o mie de credincioşi participă la slujba săvârşită aici pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului.

Reporter: Anca Deac
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş