ORADEA. Campionat de jocuri la cinema. 200 de competitori s-au întrecut în jocuri virtuale de fotbal, lupte şi viteză

Data publicării:
x box 030214

Două săli ale unui cinematograf din Oradea au fost transformate în adevărate ringuri de luptă, arene de fotbal ori circuite de viteză pentru 200 de pasionaţi de jocuri virtuale. Aşezaţi comod în fotoliile din sala de cinematograf, concurenţii cu vârste cuprinse între 9 şi 40 de ani au încercat să-şi dovedească abilităţile în mânuirea consolelor. De această dată, monitorul a fost înlocuit cu un uriaş ecran din pânză.

"Nu am mai participat până acum la așa ceva, joc la rancked onlines divizia mondială însă nu știu cum va fi aici. Acolo e pe bani? Nu acolo nu sunt premii dar aici poate câștig ceva și am zis că vin să îmi încerc norocul", spune Vlad Buștean.

Concurenţii s-au putut înscrie la una dintre cele secţiuni ale concursului: jocul de fotbal, cel de lupte şi concursul virtual de motocros. Cei mai mulţi dintre participanţi au ales să fie antrenori pentru Messi ori Cristiano Ronaldo şi să-i conducă spre victorie.

Alţii au ales să intre într-un ring de lupte. Cel mai bun s-a dovedit Paul Tiriteu, un tânăr care spune că doar norocul l-a ajutat să câştige. "Sincer, e singurul joc la care mă pricep cât de cât am mai jucat de puține ori, de două ori până acum. Am avut un adversar dificil care făcea față bine, m-a pus de câteva ori la pământ dar cu puțin noroc l-am bătut."

Câştigătorul a avut parte de o surpriză: a primit premiul de la campionul MMA Alexandru Lungu, care i-a îndemnat pe concurenţi să vină şi într-o sală reală de lupte: "E mult mai bine pentru tinerii de azi ca energia negativă șă și-o consume la sală și nu pe stradă sau în viața de noapte."

Turnelul s-a desfasurat în sistem piramidal, iar partidele au avut o durată de aproximativ 7 minute.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Robert Rezmuves

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri