ORADEA. Centrala pe gaz, în funcţiune. Până la mijlocul lunii aprilie, vechiul CET va fi oprit

Data publicării:
CET

Este oficial: vechea centrală pe cărbune a Oradei va fi oprită în câteva săptămâni, iar în locul ei va funcţiona instalaţia pe gaz care a costat 53 de milioane de euro. E o sumă echivalentă veniturilor oraşului realizate într-un an, a declarat primarul Ilie Bolojan.

"De astăzi toate condiţiile sunt îndeplinite pentru a începe să punem în funcţiune noua centrală. Asta înseamnă că am finalizat racordarea centralei la sistemul naţional de transport de gaze, care este administrat de compania Transgaz."

Centrala pe gaz va fi pornită încă de astăzi, iar până la mijlocul lunii aprilie va funcţiona în paralel cu cea veche. Simultan va avea loc şi oprirea treptată a instalaţiei vechi.

"Vom începe punerea în funcţiune treptat a centralei şi a tuturor testelor de pornire. Asta înseamnă că vor începe să funcţioneze cazanele de supra-presiune", spune primarul de Oradea.

Primarul Ilie Bolojan a mai precizat că în următoarea perioadă nu se pune problema modificării preţului gigacaloriei, cu atât mai mult cu cât s-au obţinut şi avizele necesare ca energia electrică produsă de centrală să fie vândută în sistemul naţional.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri