Sari la conținut
News Alert

Oradea City Report, cea mai bună aplicaţie. Programul a primit cele mai multe voturi la un concurs

Aplicaţia Oradea City Report a fost lansată la începutul lunii noiembrie. Instalarea se face gratuit pe mobil ori tablete, iar localnicii pot semnala autorităţilor orice problemă întâlnită în oraş.

"În prima lună de când am lansat acestă aplicaţie avem peste 2000 de instalări şi descărcări ale aplicaţiei. Sunt peste 800 de sesizări trimise în lucru", confirmă Eduard Florea, administratorul public al Oradei.

Aplicaţia a fost înscrisă la concursul Parteneriat pentru o guvernare deschisă, care şi-a propus să promoveze transparenţa şi eficienţa în administraţia publică prin diverse programe. În primă fază, până la începutul acestei săptămâni, a putut fi votată online de vizitatorii unui site al Guvernului.

"Este primul oraş care are o astfel de aplicaţie cu care ne-am înscris la acest concurs. Până în prezent, ca urmare a primei etape, votarea aplicaţiilor suntem pe primul loc", susţine Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Cu aproape două mii de voturi obţinute, propunerea orădenilor a devansat alte 6 aplicaţii.

În faza a doua a competiţiei, un juriu format din reprezentanţi ai administraţiei centrale şi ai societăţii civile va analiza fiecare din programele înscrise, iar pe 11 decembrie va decide câştigătorul competiţiei. Administraţia Oradei vrea să lanseze încă două aplicaţii.

"Una legată de taxe şi impozite în care orădenii să poată întreba probleme ce ţin de plata impozitelor sau de anumite debite, respectiv aplicaţia oficială a oraşului, un ghid al tuturor locuitorilor şi turiştilor în buzunar", a detaliat administratorul public al Oradei.

Cele trei aplicaţii au costat 18 mii de euro, bani plătiţi din bugetul local.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş