ORADEA | Coaliţia pentru Familie va organiza sâmbătă, în Piaţa Unirii, un miting pentru familie

Data publicării:
referendum familie

Miting de amploare sâmbătă, în Oradea. La îndemnul Coaliției pentru Familie, mii de credincioşi sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii pentru a cere modificarea Constituţiei. Este vizat articolului 48 din legea fundamentală, care să definească familia în sensul că aceasta "se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. Membrii Coaliţiei cer ca un referendum în acest sens să fie organizat o dată cu alegerile parlamentare.

Ioan Şolea, preşedintele Coaliţiei pentru Familie: "Să clarificăm un termen: căsătoria în România să fie uniunea liber consimţită între un bărbat şi femeie."

Aşa ar putea suna noul paragraf din Constituţia României, după modificarea sa. Membrii Coaliţiei pentru Familie susţin că actuala formulare, care conţine cuvântul "soţi" este deschis interpretărilor. Drept urmare, cer organizarea unui referendum pentru schimbarea articolului 48 din legea fundamentală a ţării, care defineşte familia.

Până acum, trei milioane de români, dintre care mai mult de 100 mii de bihoreni au semnat o petiţie în acest sens.

"Solicităm de asemenea instituţiilor statului român să facă toate demersurile necesare pentru organizarea referendumului în vederea modificării Constituţiei odată cu alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016", a cerut dr. Daniel Burtic, organizatorul al manifestării.

"Din punct de vedere juridic consider că au fost respectate toate etapele obligatorii ale legii de revizuire, context în care nu ne rămâne decât să sperăm şi să ne bazăm aşa cum am citit în zilele trecute pe sprijinul politicienilor noştri din Parlament", susţine avocatul Alina Bonchiş.

Modificarea Constituţiei în sensul definirii familiei ca fiind întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie va fi cerută şi în cadrul unui miting de amploare, organizat sâmbătă, de la ora 11, în Piaţa Unirii din Oradea.

"Copiii vor ajunge să trăiască într-o societate fără busolă. Ne preocupă soarta copiilor noştri. Ieşim în stradă nu pentru că suntem homofobi sau că suntem alimentaţi de ură, nu suntem nici măcar fanatici", a precizat Florin Iosif, membru al Coaliţiei pentru Familie Bihor.

"Familia este baza societăţii şi oriunde în lume societatea este structurată în acest mod: un bărbat se căsătoreşte cu o femeie formând o familie, dau naştere copiilor care, la rândul lor, formează alte familii", a spus şi Viorica Cherteş, preşedinta Asociaţiei Femeilor Ortodoxe.

În cazul în care românii vor decide prin referendum modificarea articolului 48 din Constituţie, ultima etapă o reprezintă implementarea schimbării de către Parlamentul României.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri