ORADEA. Concert caritabil pentru o mamă care locuiește cu cei trei copii într-o școală părăsită

Data publicării:
copiii scolii 091213

Rodica și Radu au 12 ani și, împreună cu fratele lor, Bogdan, cu un an mai în vârstă, sunt elevi eminenți, de care mama lor e foarte mândră. Fiecare are o pasiune: Radu, desenul și pictura, Bogdan matematica, iar Rodica, lectura.

"-Jules Vernes este scriitorul meu preferat, am citit "Goana după meteor" și "Călătorie spre centrul Pământului".
-Ce ți-ar plăcea când vei fi mare ?
-Scriitor, ca și Jules Vernes", spune Rodica.

Întreaga familie are o mare problemă. În urmă cu mai mulți ani, au fost alungați de acasă de tată. S-au refugiat într-un garaj, după care s-au stabilit în singura încăpere a unei foste școli dezafectate din satul Tilecuș.

Dorina Popa, mama copiilor: "Am pus flori peste tot, am curățat o bucată de teren unde a fost depozitat gunoiul și am făcut un pic de grădină."

Cele patru suflete se tem că într-o zi vor fi evacuate și vor ajunge din nou în stradă. Mișcați de soarta familiei, doi orădeni au încercat să strângă fonduri prin organizarea unor spectacole și concerte.

"Este bine să te gândești tot timpul la astfel de situații, nu doar în această perioadă a sărbătorilor, oricând un gest bun e binevenit", spune Ionuț Șanta, organizatorul concertului caritabil.

"În cadrul acestui eveniment va fi și o licitație de tablouri realizate de copiii familiei, familie pe care încercăm să o ajutăm". susține Georgiana Micloș, organizatoarea concertului caritabil.

Astfel, Radu a încasat primii bani pentru operele sale. 

"-Pe unele am primit 5 milioane, pe altele 100.
- E bine pentru un pictor care acum debutează !
-Da!"

Cei care vor să doneze bani familiei, o găsesc în clădirea şcolii din satul Tilecuș.

reporter: Bogdan Costea
operator: Constantin Gheorghiță

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri