ORADEA. Credit fără dobândă pentru Casa Poynar

Data publicării:
casa poynar 060514

Din cauza tencuielii care poate oricând să se desprindă şi să cadă peste trecători, o parte din faţada Casei Poynar este acoperită cu plasă de protecţie.

Pentru că şi interiorul clădirii are nevoie de reparaţii, proprietarii celor şapte apartamente din imobil s-au pus de acord să apeleze la un credit fără dobândă. Acesta este acordat de Primăria Oradea, prin Fundaţia pentru Protecţia Monumentelor.

"Municipalitatea va acorda un grant de 20 la sută din valoarea lucrărilor contractate, iar diferenţa de 80 la sută se va acorda în baza unui credit rambursabil în rate pe cinci ani, fără dobândă", explică Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Contractul final va fi semnat după derularea licitaţiei pentru execuţie şi după stabilirea preţului exact. Primăria estimează că va fi nevoie de 440 de mii de lei, ceea ce ar însemna un credit de 350 de mii de lei acordat proprietarilor. Din aceşti bani, vor fi reabilitate faţada şi casa scării şi va fi înlocuită ţigla de pe acoperişul.

Refacerea Casei Poynar reprezintă un proiect pilot în programul de reabilitare a faţadelor din centrul istoric. Imobilul a fost construit în 1907, în stil secesion.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Róbert Rézműves
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri