ORADEA. Festin culinar la Street Food Festival

Data actualizării: Data publicării:
street food festival Oradea 2016

E atmosferă de sărbătoare în centrul Oradei. Începând de joi, mii de persoane au venit în Piaţa Unirii, atrase de mirosurile îmbietoare și de gusturile delicioase ale mâncării preparate de comercianţii veniţi la Street Food Festival.

„Mâncarea de street food se savurează pe loc, e o mâncare care se prepară pe loc. De asta și preparatul unui produs durează un pic mai mult decât mâncarea de fast food, care e complet diferită de cea de street food”, a explicat Cornelia Borza, project manager Street Food Festival. „Sunt îmbinate până la 7 preparate, legume proaspete cumpărate. Toți expozanții își fac cumpărăturile dimineața, vin aici taie toate legumele, prepară carnea.”

Preparatele de street food pot fi rețete proprii ale unor bucătari, dar și produse tradiționale provenind din diferite colțuri ale lumii.

„Nu am vrut să venim cu hamburgeri, hot-dog - cum se așteaptă lumea. Am vrut să venim cu o specialitate italiană legată cu o băutură italiană și avem pancetta, care e bacon sărat echilibrat, cu sos de guacamole, avocado, și porcheta piept de porc cu sos de usturoi”, spune Cristina Anghel.

Şi chef Foa a avut propria reţetă pentru pastramă, despre care spune că a ţinut-o într-un baiţ cu amestec secret de condimente. „Urmează să o frecăm cu alte condimente apoi se afumă, se gătește sub vid, se pune pe grătar, se feliază se pune la abur și apoi se montează. Servim pastrama cu pâine nan. Peste salată urmează pastrama care e foarte fragedă.„

Cei care au gustat din mâncarea preparată la festival i-au apreciat gustul diferit faţă de cel al preparatelor fast food.

„E altceva. E condimentul diferit, legumele - mi se pare că e ceva inedit.”

„Nu am mai mâncat așa ceva, dar aș mânca în fiecare zi. Nu pentru că sunt gravidă, ci pentru că are un gust unic. Foaret bună, gustoasă. Carnea ți se topește în gură.”

„Vezi, practic, cum e preparat și pot spune că ai încredere în ce mănânci.”

Un meniu muzical cuprins din recitaluri ale unor formații sau soliști renumiți au completat festinul.

„Venim cu jazz, venim cu muzică alternativă, venim cu trupe care cresc, trupe tinere. Evident, şi numele mari: vorbim sâmbătă de Carla’s Dream, Lucia, Direcția 5, Holograf”, spune Mihai Jurca, organizator al festivalului „Toamna Orădeană”.

Street Food Festival îşi va închide porţile duminică seara.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri