ORADEA. Gata licitaţia! Pe 11 septembrie începe reamenajarea străzii V. Alecsandri

Data publicării:
reabilitare strada Vasile Alecsandri Oradea

Asocierea de firme Gavella-Porfido Ed Arte Consorzio Stabile-Rimoteh a câştigat licitaţia pentru reamenajarea străzii Vasile Alecsandri. Contractul a fost atribuit pentru 4,1 milioane de lei, fără TVA, iar săptămâna viitoare va avea loc predarea amplasamentului.

Lucrările vor începe pe 11 septembrie, dată de la care şoferii nu vor mai putea să parcheze în acest perimetru. Muncitorii vor rămâne în zonă timp de 6 luni şi au în plan mai multe obiective: amenajarea carosabilului cu porfir pe zona centrală, amenajarea trotarului cu plăci de porfir în zonele laterale și amenajarea a două platforme de containere subterane.

Va fi realizată rețeaua de canalizare pentru preluarea apelor de pe carosabil și trotuar, respectiv de la burlanele clădirilor. Pe stradă vor fi montate corpuri de iluminat de tip LED pe suspensii din oțel flexibil inoxidabil.

„În paralel cu lucrările de modernizare a străzii, în prezent se lucrează și la reabilitarea fațadelor clădirilor situate pe strada V. Alecsandri. Astfel se lucrează la clădirea situată la nr. 9 și sunt aproape finalizate fațadele clădirilor de la numerele 5, 6, 13 și 15”, se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

În plus, au fost semnate contracte de reabilitare pentru clădirile de la numerele 4 și 19. Alte lucrări se vor derula până în iunie 2018 la faţadele imobilelor de la numerele 2, 3, 7, 11 și 17.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri