Oradea, în șantier și în 2016

Data publicării:
bolojan

Cel mai important proiect pentru anul 2016 vizează finalizarea sistemului de încălzire din Oradea. Vechea centrală termică a orașului, construită în urmă cu aproape 50 de ani a dat rateuri în acest sezon rece. Mai multe avarii i-au lăsat pe orădeni fără apă și căldură timp de mai multe zile.

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea: "În cursul lunii martie actuala centrală treptat va fi oprită și nu vom mai avea în primul rând poluare și nu vom mai avea problemele legate de întreruperea serviciilor noastre."

La începutul lunii mai va fi deschis aquapark-ul Nymphaea, un complex termal modern ce va putea găzdui 1000 de persoane.

"Pe lângă parcarea care se amenajează pentru cei care vor veni în zona respectivă, unul dintre proiecte este translatarea acelui drum, Strada Codrilor îi spune, către calea ferată. De asemena va fi amenajat un sens giratoriu la ieșirea de sub calea ferată."

Lucrările vor continua și în Cetatea Oradea, unde primarul Bolojan șI-a reconfirmat intenția de a muta Muzeul Țării Crișurilor.
În plan pentru acest an e și construirea de locuințe. În zona străzii Ceyrat, municipalitatea vrea să construiască un cartier, în timp ce în zona Spitalului Municipal va fi ridicat un bloc, în regim ANL.

"Am primit aprobare pentru un bloc pentru medicii rezidenți, în curtea Spitalului Municipal, unde avem un spațiu suficient în spate în așa fel încât să oferim condiții bune rezidenților; sper ca pe o parte din ei să îi putem convinge că merită să rămână în Oradea", îşi doreşte primarul Bolojan.

Administrația locală intenționează ca în 2016 se realizeze proiecte majore legate de conectarea orașului la rețeaua europeană de transport rutier și feroviar.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri