Oradea | Marş motorizat de Ziua Naţională

Data actualizării: Data publicării:
defilare 4x4

De 1 Decembrie nu au defilat doar militarii, ci şi membrii unui club offroad din Oradea. Au îmbrăcat zeci de maşini de teren în steaguri tricolore şi, acompaniaţi de melodii patriotice, au străbătut în coloană marile bulevarde ale oraşului. A fost felul în care pasionaţii cailor putere le-au transmis românilor "La mulţi ani!"

imagini dronă: Ciprian Pit, Cristian Pârcălab

Zeci de maşini s-au încolonat şi, în ciuda frigului şi a unei ninsori viscolite, au pornit în marş prin oraş. Singura condiţie era ca fiecare vehicul să poate un drapel.

"Am pus în spate un steag mare şi pe lateral două steaguri mai mici", a spus un participant.

"Toţi orădenii au fost invitaţi să ni se alăture nouă, celor de la descoperă România 4X4", a îndemnat Gheorghe Balaş, participant la defilare.

Organizatorii spun că marşul prin oraş este felul prin care membrii asociaţiei Descoperă România 4x4 sărbătoresc în fiecare an ziua Marii Uniri.

defilare 4x4 1
defilare 4x4 1

"Sărbătorim ziua de 1 Decembrie ca toţi românii. Suntem în al şaselea an în care facem acest marş, ieşim cu maşinile şi sărbătorim ziua naţională. Adunăm cu noi maşini de offroad, după care mai adunăm cu noi şi alte maşini care nu sunt de offroad, împodobite bineînţeles cu steagurile naţionale", spune Florin Pârcălab, organizator al marşului.

În completează Radu Farcaş: "De ziua naţională a României vrem să le spunem tuturor românilor că suntem alături de ei, că inima noastră bate pentru noi şi am vrea ca toţi românii de oriunde să fie fericiţi!"

Maşinile au defilat prin oraş în aplauzele trecătorilor.

imagini dronă: Ciprian Pit, Cristian Pârcălab

La finalul marşului, participanţii au desfăşurat un steag tricolor lung de 25 de metri pe care l-au purtat în zona centrală a Oradei.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri