Sari la conținut

ORADEA. O femeie, amendată după un denunţ online

Amendă în urma unui denunţ online. S-a întâmplat în Oradea, unde Poliţia Locală a sancţionat-o pe o femeie care aruncase saci cu resturi de construcţii pe o stradă din oraş. Un localnic a fotografiat deşeurile şi a postat pozele pe un grup de Facebook. Acolo au fost văzute de poliţiştii locali, care au găsit-o pe contravenientă şi au amendat-o cu 2.000 de lei.

Sacii cu moloz şi resturi menajere au fost abandonaţi pe o stradă de la periferia oraşului. Acolo au fost văzuţi de un orădean, care i-a fotografiat şi a postat pozele pe un grup local de Facebook. A stârnit imediat zeci de reacţii negative.

"Aşa ceva e inadmisibil!!! Nu mai trăim în Evul Mediu şi totuşi unii se pare că încă nu şi-au dat seama."

"Ar merita ca cineva să i le ducă înapoi la adresă, cu dedicaţie."

"Sesizare la Poliţia Locală şi sunt convins că, cu ce probe ai găsit, va primi amenda cuvenită şi altă dată nu va mai arunca gunoiul la întâmplare."

Nu a mai fost nevoie de o sesizare la Poliţia Locală, pentru că agenţii au început verificările imediat după ce fotografiile au fost postate.

"Ca urmare a apariţiei în mediul online a unei sesizări cu privire la depozitarea de moloz şi resturi menajere pe domeniul public, poliţiştii locali s-au autosesizat, acţionând promt în identificarea şi sancţionarea făptaşului", a declarat Monica Ambro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Oradea.

"Ceea ce a dat-o pe femeie de gol a fost factura de electricitate. Aşa au putut poliţiştii locali să o identifice şi ulterior să o sancţioneze", a aflat Bianca Firezar, reporter Digi24 Oradea.

Amenda încasată de contravenientă a fost de 2.000 de lei, de 100 de ori mai mare decât taxa de depozitare a gunoiului la halda ecologică a oraşului.

"Amenzile contravenţionale pornesc de la 1.000 şi pot să ajungă până la 5.000 de lei, iar o simplă depozitare legală la groapa de gunoi presupune o taxă pentru tona de moloz de 15 lei", a precizat Monica Ambro.

Administratorul grupului de Facebook "Oradea suntem noi", pe care au apărut fotografiile cu deşeurile aruncate la întâmplare, spune că autorităţile urmăresc postările utilizatorilor.

"Oamenii care postează aici, postează nemulţumirile, duc la faptul că autorităţile urmăresc ceea ce se întâmplă şi încearcă să ia măsuri", spune Bogdan Bealcovschi, administratorul grupului.

Pe lângă amenda primită, contravenienta a fost obligată să cureţe zona unde a aruncat deşeurile.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă