ORADEA. Percheziţii DIICOT la mai multe persoane acuzate de trafic cu minore

Data publicării:
politie

"În anul 2012, trei persoane ar fi constituit grupul infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism şi trafic de minore, grupare la care au aderat ulterior şi alte persoane", au transmis poliţiştii BCCO Oradea, printr-un comunicat.

În total, reţeaua era formată din 12 membri, toţi din Bihor, cu vârste cuprinse între 22 şi 45 de ani. Aceştia erau organizaţi pe paliere, fiecare dintre membri având un rol bine determinat.

Fetele provin din familii defavorizate şi, după ce au fost convinse să se întâlnească cu suspecţii, au fost duse în mai multe locuri din oraş şi obligate să se prostitueze. Au primit fiecare câte un telefon, iar numerele au fost publicate în anunţuri de mică publicitate. Clienţii sunau şi pentru fiecare întâlnire cu fetele plăteau între 50 şi 150 de lei.

"Uneori, sub pază strictă, victimele erau transportate la hoteluri pentru a se prostitua. Pentru cazurile în care clienţii deveneau violenţi sau refuzau să plătească tariful pentru serviciile sexuale prestate, alţi membri ai grupării ar fi intervenit pentru asigurarea protecţiei tinerelor sau pentru a-i determina pe clienţi să plătească", susţin anchetatorii.

Poliţiştii au dus la audieri 12 persoane. Printre acestea, potrivit unor surse din anchetă, s-ar afla şi Mihai Gabor, cunoscut sub numele de Grecu, patron al unei firme de pază şi protecţie din Oradea. 

La ieşirea de la audieri, Gabor s-a mărginit să declare că este nevinovat. Surse din anchetă au precizat că Mihai Gabor este suspectat de complicitate la proxenetism.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri