Oradea, privită de pe scaun

Data publicării:
arhitectura
Trecătorii care se aflau la amiază în zona centrală a Oradei au avut surpriza să fie opriţi de 16 studenți de la arhitectură, care i-au invitat să zăbovească preţ de câteva minute în fața palatelor Apolo, Stern și Moskovici. Ca să se simtă confortabil, tinerii le-au oferit 8 scaune mai puţin obişnuite, realizate în stilul monumentelor din centru. 
"Acest scaun a fost inspirat din Moskovici si predominã ideea detaliilor frunzele reprezintã ciclicitate, viațã", explică un student.
 
"Acesta în formã de aparat foto care prin obiectiv noi vrem sã transmitem o nouã perspectivã clãdirii,în special a detaliilor. Dacă ar fi un scaun obișnuit nu ar atrage atenția", crede Delia Șandro, studentă.
O datã instalaţi în excentricele scaune, trecãtorii au ascultat informaţiile oferite de studenţi despre clãdirea aflatã în faţa lor.
 
"O ideea foarte ingenioasã, e foarte bine cã orãdenii si toți trecãtorii sã cunoascã cât mai multe despre orașul nostru", crede un trecător. "E ca un fel de experiment."
Orãdenii au aflat astfel cã Palatul Apolo este construit în stil imperial vienez, în timp ce palatul Stern are imprimate pe faţadã modele de pe costumele tradiționale ungurești. În schimb, palatul Moskovici a fost ridicat stilul art nouveau pur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri