ORADEA. Procesiune cu o copie fidelă a statuii Fecioarei Maria de la Fatima

Data actualizării: Data publicării:
statuia fecioarei de la Fatima

O inedită procesiune a avut loc sâmbătă, în Oradea. Peste 100 de credincioşi au participat la o procesiune religioasă în cadrul căreia au purtat o copie fidelă a statuii Macii Domnului de la Fatima. În acest fel a fost marcată împlinirea unui secol de la apariţia Fecioarei Maria în faţa a trei copii portughezi.

statuia fecioarei de la Fatima
statuia fecioarei de la Fatima

Zeci de preoţi şi peste 100 de credincioși au înconjurat catedrala greco-catolică din Oradea purtând replica fidelă a unei statui care o întruchipează pe Fecioara Maria, așa cum Ea s-a arătat în urmă cu 100 de ani unor copii, în preajma localității portugheze Fatima.

PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea: "Bine ai venit, sfântă fecioară de la Fatima, în episcopia noastră, în catedrala noastră! Vino, mamă, și fă-ți sălaș alături de noi! Te-am așteptat cu bucurie și nerăbdare."

"Statuia care vizitează bisericile noastre e o sculptură în lemn făcută la Fatima, este o copie fidelă a celei originale care e venerată la sanctuarul portughez", spune preotul Mihai Vătămănelu.

Aşezată pe un pat de flori, statuia a fost purtată pe braţe, iar în urma ei credincioşii s-au rugat alături de prelați.

"Așa am simțit în inima mea să fiu alături de măicuța nostră, cea din cer."

"E o întâlnire cu Sfânta Maria așa, emoțional. Pentru mine asta a însemnat, nu neapărat numai statuia."

Până în octombrie statuia va fi în pelerinaj prin toate protopopiatele Episcopiei Greco-Catolice de Oradea. În acest fel va fi marcat centenarul minunii de la Fatima. Pe 13 mai 1917, Maica Domnului s-a arătat unor copii portughezi. La a treia apariție, două luni mai târziu, au asistat 4500 de oameni.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri