ORADEA. Protestatarii din Piaţa Unirii vor să continue în 2014 acţiunile împotriva proiectului Roşia Montană şi a exploatării gazelor de şist

Data publicării:
protest rosia

"Uniți salvăm Roșia Montană!"

Acesta este sloganul cu care au început protestele de la Oradea pe 1 septembrie.

"Vom continua și anul viitor. Am fost puțini, ne adunăm încet, încet. Cu siguranță sunt mulți care se exprimă și care sunt împotriva proiectului de la Roșia Montană, cu siguranță sunt mulți se exprimă și împotriva fracturării hidraulice și exploatării gazelor de șist."

"Ne unește ceva și mai rar să te unească o chestie care nu este de interes personal", a observat un protestatar.

"Am aflat că în Parlamentul European se încearcă o lege prin care acest procedeu de fracturare hidraulică se încearcă legiferat și se încearcă ca autorizațiile care sunt necesare să fie cât mai puține."

Laura Turdean, unul dintre organizatorii protestului, susţine că oamenii care se adună săptămână de săptămână în Piaţa Unirii din Oradea nu sunt descurajaţi. "Ne arată și campania Salvați Roșia Montană că nu ne putem lăsa descurajați. E o luptă de 13-14 ani cu această companie RMGG și cu politicienii."

Protestele vor continua și în 2014. Pentru a mări numărul celor care ies în stradă, manifestanţii pregătesc mai multe campanii de informare legate de exploatarea gazelor de şist din perimetrul Băile Felix, cât şi despre proiectul minier de la Roşia Montană.

reporter: Ariadna Bălăian
operator: Darius Pop
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri