ORADEA. Şantiere închise din 15 octombrie

Data publicării:
santiere inchise

Mai avem o lună până când vom scăpa de tranşeele din oraş. Municipalitatea promite să închidă toate şantierele de reabilitarea a reţelei de termoficare până la jumătatea lunii octombrie, pentru le redeschide după încheierea sezonului rece. 20 de kilometri de conducte magistrale vor fi înlocuiţi în această a doua etapă de lucrări.

Începute în urmă cu trei săptămâni, lucrările pe strada Tudor Vladimirescu sunt în grafic.

„Până la 1 octombrie se face reface complet tronsonul până la strada Sulyok Istvan, iar între Sulyok Istvan şi Roşiorilor lucrările vor fi finalizate până la 15 octombrie”, dă asigurări Mircea Mălan, viceprimarul municipiului Oradea.

Pentru că la mijlocul lunii octombrie municipalitatea vrea să închidă cele zece şantiere din oraş, se lucrează intens şi pe alte străzi, la fel de circulate. Excepţie vor face doar zonele în care traseul noilor conducte este paralel cu cel al celor existente.

„Vor înlătura pierderile foarte mari care există astăzi. Au un sistem de detectare a avariilor care ne permite să ştim în orice moment unde apare cu precizie o avarie şi să intervenim la locul respectiv”, explică Mălan.

În prima parte a proiectului de reabilitare a magistralelor s-au realizat 17, 5 kilometri, iar acum se are în vedere înlocuirea a altor peste 20 de kilometri de conducte. Valoarea lucrărilor din partea a doua de proiect se ridică la 33,5 de milioane de euro, majoritatea bani europeni.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri