Sari la conținut

Oradea se pregăteşte de semimaraton. Digi Oradea City Running Day a ajuns la cea a IV-a ediţie

„Este îmbucurător că pe ani ce a trecut a crescut numărul de participanţi, asta se vede şi anul acesta că o să avem mai mulţi faţă de anul trecut", spune Jozsef Deme, organizatorul competiţiei.

Și-au anunţat prezenţa sportivi din şapte ţări. Surpriza ar putea să o reprezinte participarea a patru atleţi kenyeni, recunoscuţi pentru performanţele obţinute în cursele de fond şi semifond.

„Pentru municipiul Oradea este un eveniment deosebit. Cred că prin calitatea participanţilor şi prin numărul acestora, Oradea va fi un reper important pe harta sportului european", este de părere Ovidiu Mureşan, viceprimarul municipiului Oradea.

În schimb, va lipsi cel mai bun maratonist român, Marius Ionescu, cel care şi deţine recordul competiţiei. Chiar şi în aceste condiţii, semimaratonul de la Oradea rivalizează cu alte celebre competiţii din Europa.

„Un eveniment extrem de important din punctul nostru de vedere al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, datorită faptului că aşează Oradea pe harta atletismului românesc, aşează Oradea pe harta atletismului internaţional. Este un eveniment la care participă din ce în ce mai mulţi oameni, din ce în ce mai bine clasaţi", explică  Sorin Buhaş, directorul DJST Bihor.

La fel ca în anii precedenţi, vor fi şase probe: semimaraton, ştafetă semimaraton în doi, ştafetă semimaraton în patru, zece kilometri, cinci kilometri şi un kilometru, ultima probă fiind destinată copiilor. Startul în toate cele şase probe se va da duminică, 21 septembrie, la ora 10.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Robert Rezmuves

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă