Oradea se pregăteşte pentru al treilea parc industrial

Data publicării:
parc trei

Chiar dacă economia nu şi-a revenit pe deplin după recesiunea din ultimii ani, municipalitatea este convinsă că Oradea poate profita de acest lucru.

"Unele companii consideră oportun să-şi dezvolte afacerile sa se extindă în Europa chiar şi în acestă perioadă.
E o perioadă optimă acum să facem această dezvoltare", spune Ilie Bolojan, primarul Oradei.

"Am început dezvoltarea parcurilor industriale în 2008 in plină criză şi s-au dovedit de succes. Majoritatea marilor investitori preferă să investeacă in recesiune pentra ca pe boom-ul economic să fie pregătiţi", explică Mihai Jurca, manager de dezvoltare a parcurilor industriale.

Tocmai de aceea, autorităţile locale au decis să investească într-un nou parc industrial. "Am demarat procedurile pentru obţinerea titlului de parc industrial. Demarăm lucrările la proiectul tehnic şi la sfârşitul anului am putea obţine titlu de parc industrial de la Ministerul de Interne", crede Jurca.

Mezinul parcurilor din Oradea va fi ridicat pe un teren de 20 de hectare de pe Strada Uzinelor, lângă primul parc industrial al oraşului. Specialiştii afirmă că municipiul a devenit în ultimii 20 de ani cea mai slab industrializată aşezare din vestul României.

"Dacă ne-am baza doar pe comerţ sau servicii care sunt consumate doar de orădeni, nu ne vom dezvolta decât limitat. Trebuie să aducem investiţii din altă parte şi să le consumăm în Oradea. Cel mai important lucru e că mii de oamenii au locuri de muncă. Când investiţiile vor genera aproximativ 10 mii de locuri de muncă înseamnă că s-a schimbat ceva. ", spune primarul Bolojan. 

"Oradea trebuie să fie atractivă pentru investitori, dar are limitele ei legate de forţa de muncă ce o poate genera şi care ar putea să nu facă faţă numărului mare de investiţii", atrage atenţia Dacia Palladi, consultant în afaceri.
Cele două parcuri industriale funcţionale din Oradea care ocupă o suprafaţă de 150 de hectare au un grad de ocupare de 70%. Companiile străine şi locale au investit peste 100 de milioane de euro şi au asigurat patru mii de locuri de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri