ORADEA. Tramvaiele second-hand din Germania, folosite din 1 ianuarie 2018

Data actualizării: Data publicării:
tramvaie Berlin

Societatea orădeană de transport în comun (OTL) a anunţat că de la 1 ianuarie prin oraş vor circula şi cele zece tramvaie recent achiziţionate de la Berlin. Acestea au fost recondiţionate de inginerii nemţi şi sunt într-o stare de funcţionare mult mai bună faţă de vechile garnituri care circulă prin Oradea.

„Sunt două modele cu 33 de locuri pe scaune şi 66 în picioare. Între Crăciun şi Revelion sperăm să montăm pe ele toate elementele de GPS şi e-ticketing”, a precizat Viorel Pop, directorul OTL.

Fiecare tramvai de acest gen are şi un loc special pentru transportul a trei biciclete. Garniturile sunt dotate cu aparate de aer condiţionat, butoane de deschidere din exterior, dar şi cu spaţii pentru cărucioare de copii.

Preţul unui model Tatra cumpărat din Germania a fost de 25.000 de euro, la care s-au adăugat 10.000 de euro pe bucată pentru transportul agabaritic. Conducerea companiei a luat această decizie după ce a constatat că recondiţionarea unei singure garnituri vechi ar fi costat 350.000 de euro.

„Vrem să mai achiziţionăm încă 20 de astfel de tramvaie din Berlin şi de asemenea încercăm pe axa de mobilitate şi pe proiectele transfrontaliere încă cel puţin zece tramvaie noi astfel încât OTL să dispună de o flotă de calitate”, susţine Mircea Mălan, viceprimarul Oradei.

Potrivit administraţiei locale, OTL are nevoie de 45 de tramvaie care să circule zilnic, plus 5 de rezervă ţinute în depou.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri