Oradea va avea trei parcuri noi în acest an

Data publicării:
Parc Arena.png

Parcul Arena (foto sus) va avea o suprafață de 1,4 hectare, dintre care 5 mii de metri pătraţi de gazon, și va fi amenajat în șanțul de sud al Cetății Oradea, pe partea dinspre Strada Griviței.

Zona va avea un țarc circular pentru manej, care va permite organizarea de activități sportive cu cai şi ponei, dar şi expoziții cu animale de companie. În parc va fi amenajat şi un spaţiu circular, destinat spectacolelor, dar şi un labirint medieval, ce va avea amplasat în mijloc un foișor. Valoarea totală a lucrării este de 2, 7 milioane de lei şi va fi realizată în şase luni.

În valoare de peste 3 milioane de lei, plătiţi din bugetul local, proiectul parcului Salca II prevede realizarea unui pârâu cu o suprafață de 72 mp, care se va deversa în lacul existent în Pârâul Salca I.

Parcul Salca II va cuprinde alei pietonale asfaltate, o pergolă pe stâlpi de zidărie de cărămidă aparentă, trei locuri de joacă destinate copiilor, o cascadă și un amfiteatru în aer liber. În zonă vor fi amplasate panouri de informare, fântâni, toaltele ecologice şi două poduri peste pârâu. 

În următoarea perioadă va fi organizată licitaţia, iar execuţia efectivă va dura șase luni.

În martie va începe şi realizarea parcului Adona, (foto sus) în zona străzii Liszt Ferenc. Acesta va fi amenajat printr-un parteneriat public-privat şi va cuprinde un loc de joacă pentru preşcolari şi uneren de fotbal. "aloarea totală a lucrărilor pentru acest parc este de 275.000 lei, lucrările urmând să fie finalizate până la 1 iunie 2015", au transmis reprezentanţii Primăriei Oradea.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri