Orădenii, cumpătați de Crăciun

Data publicării:
stirea 205 20ambulanta-40531

Noaptea trecută a fost una destul de liniștită la Spitalul Clinic Județean din Oradea. Fluxul mare de pacienți s-a înregistrat ieri dar majoritatea bolnavilor au fost cu afecțiunile cronice.

dr. Hadrian Borcea - șeful SMURD Bihor

"Ieri au fost doua cazuri doi tineri la care alcoolul a avut urmări mai serioase, au căzut pe scări, unul dintre ei fiind internați cu un traumatism cranian cu hematom subdural cu leziuni la nivelul creierului destul de semnificative."

În noaptea de ajun de Craciun, majoritatea apelurilor primite de Ambulanță au fost pentru probleme cardiace.

dr. Ionela Gui - Serviciul Județean de Ambulanță Bihor

"Pe lăngă acestea putem preciza pacienți cu stări de ebrietate, stări de agitație psihomotorie, crize comițiale pe fond toxic.Despre ultimele cazuri pot să vă spun că au fost în zona Marghita."

A fost o noapte liniștită și pe șoselele din judet.

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"În ultimele 24 de ore agenții de circulație din Bihor au reținut un singur permis de conducere au dat 20 de amenzi pentru depășirea limitei legale de viteză și 7 pentru lipsa centurii de siguranță. Polițiștii le recomandă șoferilor să nu se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice și să nu depășească limita legală de viteză."

Medicii atrag atenția populatiei ca ăn perioada sarbatorilor să evite consumul excesiv de alcool și de alimente bogate în grăsimi. Mai mult, nutriționiștii ne recomandă să profităm de vremea plăcută. Nu de alta, dar după masa îmbelșugată de Crăciun organismul are nevoie de cel puțin o jumătate de oră de mișcare moderată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri