Orădenii îşi vor putea verifica şi plăti online factura de întreţinere

Data actualizării: Data publicării:
lista de plata intretinere

Locatarii blocurilor din Oradea vor putea să verifice online situația plăților către asociațiile de proprietari și chiar să achite în același mod facturile la întreținere. Opțiunile le sunt oferite o dată cu achiziționarea de către municipalitate a licențelor de utilizare pentru o platformă informatică destinată administrării asociațiilor de proprietari. Implementarea noului soft se va face treptat, au anunțat edilii.

Cumpărarea licențelor pentru platforma informatică a fost posibilă printr-un acord-cadru valabil timp de 4 ani, în valoare de peste 350.000 de lei, semnat în cursul acestei săptămâni.

Fiecare asociație de proprietari va primi o licență care îi va permite acces la platformă. Costul utilizării softului este 98 de lei/an, fără TVA, pentru fiecare asociație, dar licența le este oferită gratuit, pe o perioadă de 4 ani.

Implementarea softului se face treptat. Primele 50 de asociații vor avea acces la platformă în următoarele săptămâni. Programul le va permite locatarilor să își achite online facturile la întreținere și să verifice în același mod situația plăților către asociație.

“Firma a acceptat să îşi asume contractual obligaţia de a introduce în program toate datele asociaţiilor. Oameni specializaţi vor prelua toate informaţiile de la administratori şi îi vor învăţa cum să folosească programul. După introducerea datelor în calculator, toate calculele se vor face automat după lege și vor ușura munca administratorilor, iar în plus orădenii își vor putea consulta și plăti facturile online", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

"Acest soft va avea inclusiv un modul dedicat municipalităţii, astfel încât, la reclamaţia orădenilor, angajaţii Biroului Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei vor putea verifica online corectitudinea modului în care au fost împărţite cheltuielile la nivel de asociaţie şi vor putea lua măsurile care se impun”, a precizat Mălan.

Furnizorul licenței, firma Aviziero, care a câștigat licitația, oferă asistenţă tehnică şi mentenanţă gratuită pe toată durata contractului.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri