Oraşul Carei, în beznă. Peste trei mii de oameni au sărbătorit Revelionul fără curent

Data publicării:
curent carei

Sistemul de alimentare cu energie electrică al oraşului Carei a început să aibă probleme încă din 30 decembrie, când a apărut prima avarie. Până în seara de Revelion, alte două pene de curent au lăsat fără energie electrică jumătate din oraş.

"S-a luat curentul şi s-a dezgheţat frigiderul. Deja-i gol şi am fost nevoită să-mi duc mâncarea din frigider în cămară să nu se strice."

"Cu laterne ne-am distrat, am mai citit ceva. Am avut ocazia să mai deschidem nişte cărţi mai vechi, să le răsfoim."

"Chiar i-am spus băiatului cel mic că ne aducem aminte de epoca Ceauşescu."

Echipele de intervenţie ale Electrica au încercat să găsească problema şi au spart asfaltul în mai multe zone, însă fără rezultat.

"Au explodat cablurile, care sunt vechi. Sunt afectate circa 3.000 de familii. A fost Revelionul şi oamenii, stând acasă, va daţi seama nu numai că nu au văzut televizorul, dar mulţi au centrale termice, unde motorul electric acţionează apa, au stat în frig", spune Eugen Kovacs, primarul oraşului Carei.

Pentru una dintre casele de copii din oraş, ajutorul a venit din partea unei firme care le-a împrumutat un generator de curent pe benzină.

Echipele de intrevenţie încearcă să remedieze situaţia, însă imediat ce reuşesc să pornească lumina într-o zonă a oraşului, în câteva minute apare altă pană de curent în alt cartier.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri