Ouă încondeiate gigant. O parte din ouăle de struţ de la o fermă din Bihor sunt încondeiate de Paşte

Data publicării:
BETA struti

În puţine locuri din ţară pot fi găsite ouă de struţ încondeiate. Unul dintre ele este o fermă din Bihor, în localitatea Tinca. Florian Bala creşte 15 familii de struţi, care produc aproape 800 de ouă pe an.

„Avem două categorii: ouă pentru incubat și ouăle care se folosesc pentru împistrat."

„Un ou de struţ de aproape 2 kg poate fi un mic dejun copios pentru o întreagă familie", a constatat reporterul Digi24 Oradea Andrea Crișan. „Iar dacă îl goliţi cu grijă îl puteţi trimite la împistrit sau puteţi încerca să îl încondeiaţi chiar dumneavoastră."

Tehnica de golire a conţinutului oului de struţ e simplă.

„Se alege vârful mai ascuţit şi se va da o gaură cu un burghiu şi prin această gaură se va goli, prin scuturare, tot conţinutul oului."

Ouăle care pleacă spre încondeiat sunt, de regulă, cele care nu dezvoltă embrioni.

„Împistrarea se face în Moldova, în Bucovina de Nord unde sunt femei care au pregătirea necesară pentru a face acest lucru", spune Florian Bala, proprietarul fermei de struţi din Tinca, judeţul Bihor.

În funcţie de tehnică şi de măiestria cu care a fost făcută încondeierea se stabileşte şi preţul> de la 70 la 200 de euro. Un ou cu foiţă de aur ajunge cu uşurinţă la 300 de euro. Însă, dacă, de sărbători, vreţi doar să mâncaţi o omletă din ou de struţ trebuie să ştiţi trei lucruri: costă 25 de euro, din ea mânâncă cel puţin opt persoane şi are un conţinut scăzut de colesterol şi grăsimi.

reporter: Andrea Crişan
operator: Constantin Gheorghiţă
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri