Sari la conținut
News Alert

Pachete pentru turiștii israelieni. Printre atracții se află un aquarpark și un complex balnear de 5 stele

Băile Felix sunt preferate de ani buni de turiștii străini, în special de cei din Israel. Aceștia sunt atrași de tratamentele cu apă termală oferite în stațiune.

"Pacienții din Israel ne preferă de ani de zile. Eu cel puțin am de foarte mulți ani pacienți care vin constant la noi", susţine Dorina Fărcaș, medic primar recuperare medicală în Băile Felix.

Începând din acest an, străinii beneficiază și de serviciile oferite în cadrul complexului balnear de 5 stele, unic în România. Dotată cu aparatură de ultimă generație, baza de tratament dispune de saune, zone pentru împachetări și relaxare, SPA și bazine interioare și exterioare.

"Pentru turiștii din afara țării avem pachete de minim 7 nopți cu demipensiune, consultația inițială efectuată de medicul specialist din cadrul centrului de tratament și trei proceduri pe zi de persoană", a enumerat Diana Antonescu, reprezentant marketing.

Pe harta turismului din Oradea cel mai important punct de atracție este Aquaparkul Nymphaea. Construcția va fi finalizată în această primăvară și va avea 12 bazine interioare, 6 exterioare și 10 tobogane.

"Noi ne dorim ca prin construirea acestui Aquapark să creștem numărul de turiști în Oradea cu până la 30% pentru următorii 3 ani, dar și reducerea totală a sezonalității prin construirea bazinelor acoperite", a precizat Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

În oferte se întrec și hotelierii din Oradea. Turiștii din Israel au parte de o oază de relaxare chiar în centrul orașului, într-un spa amenajat la 33 de metri înălțime.

"90% din produsele folosite în tratamente și masaje sunt produse pe bază de struguri și produse pe bază de vin. La fel, la multe dintre tratamentele pe care le facem avem incluse inclusiv servire cu vin", spune Romeo Ionescu, managerul unui hotel.

Pachetele turistice pentru turiștii din Țara Sfântă cuprind vizite în oraș, dar și excursii în județ.

"Vom oferi în oraș tururi ghidate prin ceea ce înseamnă centrul istoric al orașului, tot ceea ce înseamnă muzee, vizitarea Cetății Oradea și inclusiv activitățile pe care le vom avea acolo vor fi disponibile în pachetele pe care le pregătim", a explicat Mihai Jurca, directorul Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și regiune.

Aproape 2000 de persoane sunt așteptate să aterizeze pe aeroportul din oraș, prin cursa charter care va face legătura între Oradea și Tel Aviv. Primii turiști vor veni în luna aprilie, dar cea mai aglomerată perioadă va fi iulie-august. Se vorbește ca sejurul să fie extins în lunile septembrie și octombrie.

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța

Pe aceeași temă