Sari la conținut

Pagubă la Sanitas Bihor. 100.000 de lei ar fi dispărut din conturile sindicatului

Primele suspiciuni legate de situaţia financiară a Sanitas Bihor au apărut în aprilie 2014, când membrii biroului executiv al organizației au pornit o anchetă internă împotriva preşedintelui de atunci, Sorin Crăciun. Unele surse spun că din bugetul sindicatului care reprezintă interesele asistenţilor medicali şi ale personalului medical auxiliar ar lipsi aproximativ o sută de mii de lei.

"Dânsul și-a asumat responsabilitatea singur pentru acest prejudiciu. Nu cunoaștem prejudiciul real. Prejudiciul nici nu pot să vă confirm, nici nu pot să vă infirm această sumă. După terminarea anchetei Serviciului Fraude o să vă putem comunica: suma poate fi mai mică, poate fi mai mare", a declarat, pentru Digi24 Oradea, Adriana Vladu, președintele Sanitas Bihor.

Sorin Crăciun este asistent la Spitalul de Pneumologie din Oradea și a fost ales președintele Sanitas Bihor în aprilie 2013.

"Eu am auzit că dânsul și-a dat demisia când a fost aici, la ședință. Nu știu din ce cauză, că ar fi luat din bani, că nu ar fi luat din bani. Eu, pentru asta, nu pot să bag mâna pentru nimeni", spune Ioan Mircea Mureșan, brancardier la Spitalul de Penumologie din Oradea.

„Nu mă simt vinovat de dispariția acestor bani, pentru că nu i-am luat în interes personal. Nu este adevărat deloc că s-au jucat la jocurile de noroc niște sume mari de bani. Pot să spun că noaptea am lucrat, iar ziua am făcut sindicat, nu mai aveam timpul necesar să fac aceste lucruri", a precizat, într-o discuţie telefonică avută cu reporterii Digi24 Oradea, Sorin Crăciun, fostul președinte Sanitas Bihor.

În urma anchetei Federaţiei Sanitas, cazul a ajuns în atenţia Poliţiei.

„Polițiștii Serviciului de Investigații a Fraudelor efectuează cercetări pentru a stabili împrejurimile în care au dispărut respectivii bani, urmând ca în funcție de rezultat să fie luate măsurile legale în consecință", precizează subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Organizaţia judeţeană Sanitas are aproximativ 1300 de membri care cotizează lunar cu 1% din salariul brut.

reporter: Edina Szomoru
operator: Darius Pop