Pagube de 210.000 de lei după protestul de la OTL. Conducerea se va adresa Tribunalului Bihor

Data actualizării: Data publicării:
greva OTL (1)

Protestul de astăzi de la societatea orădeană de transport în comun a cauzat companiei pagube de 210.000 de lei, a declarat Viorel Pop, directorul OTL, în cadrul emisiunii "Vocile Bihorului" de la Digi24 Oradea. Pop a catalagat drept ilegală întreruperea activităţii de către şoferi şi vatmani şi a precizat că miercuri dimineaţă se va adresa Tribunalului Bihor.

"Avem foarte multe reclamaţii primite azi care trebuie compensate. Conform legii trebuie să recuperată această pagubă: e vorba de 210 mii de lei", a declarat Viorel Pop, directorul OTL.

În opinia lui Pop, mişcarea de protest a angajaţilor societăţii orădene de transport public nu poate fi considerată o grevă spontană. "E un protest şi e ilegal. În principiu, (protestatarii - n.n.) acţionează de pe o poziţie de forţă. Dacă era o grevă, trebuia anunţată cu 48 de ore înainte, trebuia asigurat 30% din transportul public şi să ne punem la negocieri. Abia apoi să se ajungă la un fel de oprire generală a transportului în comun", a spus directorul OTL la "Vocile Bihorului".

Viorel Pop a povestit şi cum a aflat de acţiunea de protest a angajaţilor OTL: "Am aflat de grevă la ora 4:32, când a fost blocat primul autobuz. La ora 4:44 am fost acolo, am încercat să aplanez, să scoatem 30% din parc afară. Protestatarii au fost destul de agresivi şi nu au dorit acest lucru. La ora 8 au venit şi liderii de sindicat pe care i-am invitat la discuţii."

Întrebat de realizatorul emisiunii, Bogdan Băcilă, dacă liderii de sindicat au fost luaţi prin surprindere de acest protest, Pop a dat un răspuns scurt: "Nu cred."

Conducerea OTL le-a oferit angajaţilor o mărire a salariului cu 12%, de la 2019 la 2269 de lei, începând cu 1 ianuarie 2018. În plus, de la 1 februarie 2018, tichetele ar fi urmat să ajungă de la 12 la 15 lei.

"Am făcut nişte calcule pe aceste creşteri şi a rezultat la nivel de societate 2.200.000 de lei creştere salarială pe an, care ar trebui să se reflecte în preţurile biletelor. Asta în condiţiile în care preţul curentului electric a crescut pe bursă de 2,5 ori - suntem speriaţi de preţul energiei. În plus, prin introducerea supraccizei, preţul motorinei a sărit de 5 lei", a declarat Viorel Pop.

Potrivit directorului OTL, 52% din cheltuielile pe transportul public din Oradea îl reprezintă salariile, 20% combustibilul şi 18% energia.

De partea cealaltă, angajaţii au cerut un salariu brut de 3000 de lei şi tichete de masă de 15 lei din această lună.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri