Sari la conținut

Panou de căţărare în sala de sport

Pentru elevii din localitatea Săcuieni orele de sport au devenit cele mai atractive. Pe lângă gimnastică, fotbal sau baschet din această lună ei se bucură şi de un panou de căţărare înalt de 7 metri şi jumătate şi lat de 2 metri care a fost montat în sala de sport a liceului Petofi Sandor.

"Este foarte frumos, este un sport elegant, mă simt bine când îl practic", spune Husein Geafri Bucătaru, elev.

"Din câte am observat, până în momentul de faţă este o atracţie pentru ei. Sunt foarte entuziasmaţi. Sperăm să fie pentru cât mai mulţi o diversitate", susţine Olimpia Gherman, directorul adjunct al Liceul "Petofi Sandor" din Săcuieni.

Copii sunt atent supravegehaţi de profesorul de sport, iniţiatorul proiectului care speră ca panoul de căţărare va atrage mai mulţi elevi la orele de educaţie fizică.

"Ca orice sport aveţi nevoie de o condiţie fizică bună şi, spre deosebire de alte sporturi, acesta ajută copii, ajută persoanele sa-şi depăşească limitele", este de părere Tudor Cruceru, profesor de educaţie fizică la Liceul "Petofi Sandor" din Săcuieni.

Instalaţia de escaladă a fost construită din banii şcolii şi din sponsorizările obţinute de la un alpinist utilitar orădean. Profesorii spun că sunt aşteptaţi la căţărat toţi membrii comunităţii indiferent de talie sau vârstă.

reporter: Gabriel Bonaciu
operator: Robert Rezmuves