Pârâul de flacoane i-a adus o amendă de 15.000 de lei Primăriei din Finiș

Data actualizării: Data publicării:
gunoaie4

Pârâul de flacoane din localitatea Șuincuș i-a adus primăriei comunei Finiș o amendă de 15 mii de lei din partea Gărzii de Mediu Bihor. Comisarii au început cercetările după apariția în urmă cu două zile, pe o rețea de socializare, a unor imagini cu mii de flacoane aruncate într-o vale din zonă.

„Avem un cartier de rromi sus și de acolo s-au adunat toate flacoanele, sunt adunate de luni de zile. Acum a crescut valea și au venit pe toată valea", spune un localnic.

„Nu s-a luat nicio măsură, până când o localnică de aici a pus pe Facebook și de acolo s-a sesizat Garda de Mediu și le-a impus să facă lucrurile astea."

„Prima măsură este a salubriza cursul de apă Valea Mare-Șuncuiș, termen 8 februarie. Se vor elimina deșeurile colectate în urma acțiunii de salubrizare cu un operator economic autorizat - pentru acestă activitate, termen 15 februarie", a declarat Mihai Togor, șef al Gărzii de Mediu Bihor.

În ultimele două zile, utilajele au curățat zona. Localnicii se tem însă că soluția este una doar temporară.

„- Aruncă oamenii mizeria și curge. E plin de ele.
- Cine trebuia să ia măsuri?
- Primăria, normal."

Pe lângă ecologizarea zonei, Garda de Mediu îi obligă pe localnicii din Șuncuiș să încheie contracte de salubritate și să colecteze selectiv gunoiul.

"Se vor amenaja spațiile necesare pentru colectarea separată a deșeurilor, precum și dotarea acestora cu containere specifice fiecărui tip de deșeu", a precizat Mihai Togor.

Reprezentanții Primăriei Finiș au refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Ticu Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri