Parc sportiv de un milion de euro în Oradea. Accesul este gratuit

Data publicării:
parcul salca III

Terenuri moderne de tenis, baschet și fotbal - toate sunt puse gratuit la dispoziția orădenilor în Parcul Salca III din oraș. Inaugurată marţi, cu o întârziere de trei luni, zona va fi deschisă pe timpul verii până la mizul nopții. Ca să prevină actele de vandalism, Primăria va instala săptămâna viitoare camere de supraveghere performante.

Parcul sportiv Salca le va oferi celor care locuiesc în cartierul Nufărul și nu numai trei terenuri de tenis cu o tribună pentru 180 de spectatori. La acestea se adaugă toalete, vestiare, locuri de parcare, dar și "două terenuri de baschet, un teren de minifotbal plus trei mese pentru tenis de mână, tenis de masă, alei pietonale", a precizat Florin Birta, viceprimar al Oradei.

Parcul Sportiv Salca III, construit între centrul de afaceri Trade Center și Strada Meiului, are o suprafață de 13 mii de metri pătrați. Inaugurarea acestuia ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu trei luni, însă din cauza frigului și a ploilor, termenul a fost prelungit. Accesul în parc și utilizarea terenurilor vor fi gratuite.

"Este o investiție din bani publici, dorim să lăsăm liber accesul în această bază sportivă. Săptămâna viitoare, începând de luni, vor fi montate și camerele de luat vederi pentru că fiecare teren și fiecare colțișor va fi împânzit cu camere de luat vederi pentru a preveni aceste distrugeri", spune viceprimarul Birta.

Parcul Salca III a fost construit cu fonduri din bugetul local și a costat aproximativ un milion de euro.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri